بایدو؛ جست و جوگری جهانی :: alisetesterblog

alisetesterblog

  • ۰
  • ۰
حضور در برزیل
۱بایدو در جولای 2014، دو سال پس از آن که دفتر خود را در برزیل تأسیس کرد، رسماً در این کشور شروع به فعالیت نمود. این موتور جستجوی چینی بر روی تعداد رو به افزایش کاربران اینترنت در برزیل سرمایه گذاری کرده است. به عقیده این کمپانی،‌ در طول سه سال آینده بیش از 43 میلیون کاربر جدید اینترنت در برزیل نیاز به یک پلت فرم ساده و ارزان خواهند داشت. برزیل کشوری با 200 میلیون نفر جمعیت است که 98% ‌از کاربران اینترنت آن از در حال حاضر از  Google استفاده می کنند. نسخه پرتغالی بایدو  ویژه برزیل، که با نام Busca فعالیت می کند، جستجوی متن، تصویر و فیلم را پوشش می‌دهد و سیستم بارکدخوان آن نیز فعال شده است. راه اندازی بایدو‌ در برزیل، منجر به امضای توافق نامه های دیگری میان دو کشور نیز شده است. به طور مثال توافق هایی در زمینه همکاری برزیل با سایر موسسات تکنولوژیک در چین مانند Alibaba، همکاری با نسخه چینی Amazon.com، در رابطه با ساخت یک مرکز لجستیک در برزیل و همچنین مشارکت با شرکت Huawei برای ساخت یک مرکز  R&D در برزیل با تمرکز بر موضوعاتی چون موبایل، خدمات ابری و امنیت فضای سایبری حاصل شده است.
خبر راه‌اندازی رسمی موتور جستجوی چینی در برزیل، هم‌زمان با سفر اخیر رئیس‌جمهور چین به برزیل اعلام شد. چین اعلام کرده که قصد سرمایه‌گذاری‌های کلان اقتصادی در منطقه آمریکای لاتین دارد. از این رو حضور بزرگترین موتور جستجوی اینترنتی چین در برزیل، نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی چین در منطقه خواهد داشت. بایدو قصد دارد در آینده نزدیک، نسخه‌های عربی و تایلندی خود را نیز راه‌اندازی کند.
بایدو  در سال‌های اخیر در تایلند، ویتنام، اندونزی و مصر نیز نفوذ کرده است. این شرکت ابتدا با عرضه موتور جستجوی اینترنتی قوی‌اش برای خود مشتری جذب می‌کند و سپس به تدریج سایر ابزارهایش همچون آنتی‌ویروس رایانه‌ای، جستجوگر اندروید و سیستم بارکدخوان را عرضه می‌کند.
حضور در مصر
ب2ایدو با استفاده از پورتال Hao123 به بازار کشورهای عربی نیز نفوذ کرده است. تمرکز فعلی بایدو در حوزه‌ی اعراب، کشور مصر است. اگر به نشانی http://ar.hao123.com سری بزنید با صفحه‌ای مواجه خواهید شد که مخصوص عرب‌زبان‌ها طراحی شده است: سریال‌های عربی و ترکی در گوشه و کنار صفحه
خودنمایی می‌کنند، اخبار کشورهای عربی و به خصوص مصر بصورت اسلایدشو به اطلاع مخاطب می‌رسد، قرائت قرآن و مطالب اسلامی بخش مجزایی را به خود اختصاص داده است و انبوهی از مطالب دیگر برای مخاطب عرب‌زبان در نظر گرفته شده است.
 
بایدو و استفاده از فناوری های نوظهور
یادگیری عمیق (Deep Learning) یکی از شاخه‌های یادگیری ماشینی است که به دنبال ساخت ماشین‌هایی با قابلیت پردازش داده ها به روشی شبیه به مغز انسان، می باشد. گوگل در سال 2011 فعالیت در این حوزه را با راه‌اندازی Google Brain  آغاز کرد و در روز‌های ابتدایی سال جاری میلادی نیز با خرید کمپانی  DeepMind گامی فراتر در این حوزه برداشت. بایدو  هم که نمی خواهد در هیچ زمینه ای از Google‌عقب بماند، فعالیت در این زمینه را آغاز کرده است.
در ماه می سال جاری میلادی این کمپانی Andrew Ng،  یکی از سرشناس‌ترین محققین در زمینه‌ی هوش‌مصنوعی، را که کار خود را در  پروژه‌Google Brain  آغاز کرده بود، به استخدام خود درآورد. Ng علاوه بر فعالیت در بایدو ، مؤسس یک استارت‌اپ موفق با نام Coursera است. با اضافه شدن Ng به بایدو، تلاش‌های این کمپانی در زمینه‌ی یادگیری عمیق نیز سرعت دو چندانی گرفته است. اخیرا مدیرعامل بایدو اظهار امیدواری کرد که استفاده از یادگیری عمیق در بایدو  منجر به تغییرات گسترده‌ای در سرویس‌ها و خدمات کمپانی شود. Kai Yu، رئیس استودیوی تحقیقات یادگیری عمیق در بایدو ، نیز در اظهار نظری تنها دو کمپانی گوگل و بایدو را دارای توانایی لازم برای توسعه‌ی سیستم‌های بزرگ مبتنی بر یادگیری ماشین به‌منظور استفاده در کاربردهای مختلف عنوان کرده است که این توانایی رابطه‌ی مستقیمی با پیچیدگی این فناوری و همچنین میزان سرمایه‌گذاری کمپانی‌ها برای توسعه این فناوری دارد.
یکی از کاربردهای این فناوری تأثیر مستقیم آن روی تجربه‌ی کاربران است. تاثیر مستقیم روی تجربه‌ی کاربر به ‌معنای بهتر شدن کیفیت شناسایی صدا، شناسایی تصاویر و همچنین جستجوی تصاویر خواهد بود و همچنین باعث بالا رفتن ارتباط نتایج یافته شده با موضوع در حال جستجو خواهد شد، مخصوصا در زمانی که عبارت مورد جستجو، طول بیشتری داشته باشد.
به بیان دیگر با استفاده از فناوری یادگیری عمیق، بایدو  دیگر تنها یک موتور جستجوی ساده نخواهد بود بلکه مجهز به فناوری پیشرفته‌ای خواهد بود که آینده‌ی صنعت جستجوی اینترنتی را رقم خواهد زد.
نتیجه‌گیری
شاید مهم‌ترین مزیت رقابتی بایدو و سرویس‌های چینی از این دست را باید در «زمان مناسب عرضه‌ی آن‌ها» دانست. اگرچه شرکت‌های چینی از مزیت بزرگی به نام تعداد کاربران فراوان چینی‌‌زبان و صرفه‌ به مقیاس بهره می‌برند ولی اگر آن‌ها نیز در همان زمان که شرکت‌های غربی مبادرت به ایجاد سرویس‌های پایه‌ی فضای مجازی نمودند، به سرعت برای مقابله با آن‌ها دست به کار نمی‌شدند هرگز به موفقیتی که اکنون به آن دست یافته‌اند، نمی‌رسیدند. به عنوان مثال همانطور که گفته شد، شرکت بایدو تنها دو سال بعد از ایجاد شرکت گوگل تاسیس شده است.
به بیان دیگر چینی‌ها می‌دانند که باید توجه ویژه‌ای به فناوری‌های trend داشته باشند و بصورت همزمان برای این فناوری‌ها برنامه‌ریزی کرده و اقدام مناسب را انجام دهند. این وضعیت را می‌توان با وضعیت کشور ما مقایسه کرد، کشوری که هنوز بعد از 20 سال از عرضه‌ی نخستین موتورهای جستجو هنوز هم در مجامع و نهادهای تصمیم‌گیرنده و سیاست‌گذار آن، سخن از طراحی موتورهای جستجوی بومی و تهیه و تدوین اصول حاکم بر آنهاست!
در حالی که از جمله فناوری‌هایی که در حال حاضر به عنوان ترندهای جهانی در حوزه‌ی فضای مجازی شناخته می‌شوند علاوه بر فناوری یادگیری عمیق (که در این متن نیز به آن اشاره شده بود) می‌توان به فناوری‌های رایانش ابری، فناوری‌های مبتنی بر وسایل همراه، داده‌های بزرگ و رسانه‌های اجتماعی نام برد که باید به سرعت برای آن‌ها برنامه‌ریزی نمود تا به سرنوشت‌ موتور جستجو و رایانامه منتهی نشوند.
علاوه بر این با توجه به تحرکات گسترده‌ی چینی‌ها در بازار کشورهای در حال توسعه دور نیست زمانی که بایدو به فکر بازار خدمات فضای مجازی ایران بیافتد و همانند شرکت‌های فراهم‌کننده‌ی تجهیزات الکترونیکی چینی (نظیر هوواوی) که بازار تجهیزات کشور را قبضه کرده‌اند، بازار خدمات فضای مجازی کشور را نیز قبضه کند. برای مقابله با این موارد نیز باید از هم اکنون برنامه‌ریزی نمود.
  • ۹۴/۰۴/۱۴
  • مصطفی ایمانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی